Schilderskwartier Woerden jaarlijks actief tijdens Landelijke Opschoondag

 

 

De bijna jaarlijkse traditie is dit jaar weer voortgezet. Om 09:30 waren de eerste deelnemers present en leek het even wat magertjes te worden dit jaar. Maar zo tegen de tijd dat het startsein zou worden gegeven bleken we toch met 5 aparte ploegen invulling te gaan geven aan de Landelijke Opschoondag. Gewapend met een container, plastic zakken en de onvermijdelijke grijpers gingen ploegjes van 4 à 5 man de wijk in om het zwerfvuil van de straat, stoep en grasveldjes te verwijderen. Gelukkig werkten de weersomstandigheden mee: pas tegen 11:00 werd het een beetje druilerig. Ondertussen kregen de vrijwilligers wel vragen en opmerkingen: “Goed werk, mannen !”, “Oh, wat goed zeg, dat mogen jullie meer doen !”, “Het is wel hard nodig, hè ?” en “Heb jij een taakstraf, jochie ?”.

 

 

Na verloop van tijd was bij enkele deelnemers goed te merken dat ze niet gewend waren om met zo’n grijper om te gaan, want handen en onderarmen gingen pijn doen. Maar ach, na zo’n anderhalf uur waren de 5 containers vol met zwerfvuil en gingen de deelnemers terug naar De Plint. Daar werden ze opgewacht door Ria Vrolijk, die voor allemaal koffie en thee klaar had staan. Wethouder Margot Stolk kwam namens de gemeente langs met een taart en bedankte het Wijkplatform en overige vrijwilligers voor hun inzet. Ze sprak de hoop uit, dat dit goede voorbeeld navolging gaat vinden in de dagelijkse praktijk van alle dag.

U bevindt zich hier: Home Nieuws & opruimacties Meer in de omgeving Schilderskwartier Woerden jaarlijks actief tijdens Landelijke Opschoondag