Wie zijn wij

Zwerfvuilambassadeurs is, sinds 2012, een initiatief van burgers uit gemeente Oudewater en gemeente Montfoort, die zich ergeren aan het vele zwerfvuil op straat en daar iets aan willen doen.

Wij gaan geregeld met prikstok en vuilniszak op pad om zwerfvuil te rapen. Wij hopen hiermee een voorbeeld te zijn en hopen dat meerdere mensen ons voorbeeld volgen.

 

Twee keer per maand gaan wij op een vaste dag aan de slag;

 * Elke 1e maandagochtend van de maand in gemeente Montfoort

 * Elke 3e donderdagochtend van de maand in gemeente Oudewater

 

Wijkgerichte acties

Door wijkgerichte opruimactiviteiten te organiseren hopen wij mensen aan te sporen verder te kijken dan tot hun tuinhekje. In de hoop dat men samen zorg draagt voor een schone buurt.

 

Uiteindelijke doel

We willen een "lappendeken" creëren waarbij de gehele woonomgeving regelmatig wordt geschoond van zwerfvuil. Alle mogelijke opruimacties zijn daarbij mogelijk te denken valt aan:

Troeproutes uitzetten welke geregeld worden geschoond.

Straat adoptieplan waarbij mensen persoonlijk de straat regelmatig schoon houden.

Paar keer per jaar met wijkbewoners aan de slag, voor een gezamenlijk wijkschoonmaak. Dit bijvoorbeeld tijdens de Landelijke opschoondag in maart en tijdens de Landelijke burendag in september.

Ludieke acties bedenken om met elkaar aan de slag te gaan.

 

Nieuwe ideeën zijn welkom!

Wij hopen dat u met ons mee wilt denken over het verminderen van zwerfvuil. Dit kan zijn ideeën hoe we het moeten opruimen. Maar misschien beter; hoe pakken we het bij de bron aan! Zorgen dat het er niet neergegooid wordt! Bijvoorbeeld plastic tasjes uitbannen, Een inleverpunt voor petflesjes, waarbij je voor elke ingeleverde flesje een spaarzegel krijgt. Volle spaarkaart, dan korting bij een lokale winkelier e.d.

 

Wij horen graag van u

 

 

U bevindt zich hier: Home Zwerfvuilambassadeurs Over ons